SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

U činjenicu da propisi imaju manjkavosti, prije nekoliko dana u glavnom gradu BiH uvjerio se jedan Banjalučanin koji je, zahvaljujući domišljatosti, sitnoj laži i činjenici da se "služi" ćirilicom, koja je jedno od zvaničnih pisama u BiH, izbjegao plaćanje počinjenog prekršaja.

Piše: D.T

Ovaj stanovnik grada na Vrbasu odlučio je svoju priču i splet sretnih okolnosti podjeliti i sa našim čitateljima.

Ne želeći da mu pominjemo ime ispričao nam je kako je prije nekoliko dana iz Banje Luke autobusom otišao u Sarajevo.

"Kada smo došli u grad, ušli smo u tramvaj, kupili karte i krenuli prema centru. Karte nismo poništili, ali je negdje na pola puta u tramvaj ušla kontrola", priča naš sagovornik.

On dodaje da su kontrolori ubrzo ustanovili kako, uz njega i prijatelja, još dvoje putnika nije poništilo kupljenu kartu pa su na prvoj stanici izvedeni van tramvaja.

Kontrolori su im tada rekli da su dužni platiti prekršajnu kaznu ili će im ona biti dostavljena na kućnu adresu.

"Čekajući da moj prijatelj i drugo dvoje putnika plate svoje kazne, upitao sam kontrolora da li karta važi za sve državljane BiH. On mi je na to zbunjeno odgovorio – da. Onda sam mu rekao kako je ona napisana latinicom, a da se ja isključivo služim ćirilicom te da ćemo svi zajedno morati pred sud ili u nadležnu instituciju da mi se objasni šta na njoj piše", priča naš sagovornik.

Kontrolori su na to rekli da će mu ovaj put biti oprošteno, jer je to „komplikacija“ i Banjalučanin je bez plaćanja kazne došao do svog odredišta.

On nam je potvrdio da zna latinicu te da se njom služi i bolje nego ćirilicom, ali da je uz malo domišljatosti i sreće uspio „ostaviti novac u džepu“.

"Mislim da su kontrolori, uz koje je bio i jedan policajac, napravili grešku. Ostali su zbunjeni jer sam tvrdio da karta mora biti ispisana latinicom i ćirilicom. Na sreću, nisu provjeravali istinitost mojih podataka, jednostavno su nasjeli i ja sam izbjegao plaćanje kazne", naveo je naš sagovornik.

(0 glasova)

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Zepce.Ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja, jer takvi komentari će biti izbrisani. Zepce.Ba portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, te da autore istih trajno blokira.

Zepce.Ba

Zepce.Ba Portal je prvi gradski informativni portal Žepča koji je sa radom počeo još 2003. godine. Ekipa koja radi u redakciji Portala trudi se da brzo i objektivno prenese sve informacije iz Žepča i okoline.

Sve informacije iz Žepča možete pratiti i putem neke od društvenih mreža.

Posljednje vijesti

Najčitanije

Newsletter

Pretplatite se na vijesti iz Žepča i budite obaviješteni o svim događajima putem email adrese!