|
Dobro došli,
Gost
|
TEMA: Fildzan viska
Fildzan viska prije 5 godina, 10 mjeseci #6526
Re: Fildzan viska prije 5 godina, 10 mjeseci #6531
|
Baš me ¨lupila ova promjena¨ kao da sam okean preletjela...
Ali kad već ne mogu da spavam, da kažem nešto ovom valteru. Kao prvo: baš mi je drago da si živ i zdrav i informatički pismen...jel tako, nisam je nešto pobrkala u ove rane sate, ti si onaj valter što brani Sarajevo? Kao drugo: nešto mi je plaho ohladio taj ¨fildžan viška¨ od kako sam gledala majke Srebrenice, kako na trgu u Tuzli iznose puno tih fildžana, za svoje sinove, s kojima bi rado kahvu popile, ali im se ni za mezar ne zna... I nemoj sad da pomisliš ..nisam ja protiv kahvenisanja sa komšijama i susjedima, ne daj Bože, ali sve po redu... ...a nešto je malo Nataša Kandić, a nešto je puno lijepljenja postera ratnih zločinaca ispod kojih se piše...svašta se piše...i svašta se skandira... Ja bih rekla, kako bi bilo dobro najprije, sam sebi priznati krivnju, pa da se pokajati, pa se izviniti...onako ljudski, pa da probamo oprostiti...pa tek onda kahvenisati, dobri moj valteru... A što se tiće velike džezve, eno je u Bosanskoj dolini piramida, neka kahveniše ko god naiđe, taman... A što se ovog sajta tiće Curly je davno počela temu; ¨uz kaficu¨, pa bujrum... eto baš mi je drago što si navratio valteru |
|
|
Re: Fildzan viska prije 5 godina, 10 mjeseci #6588
|
|
|
|
Re: Fildzan viska prije 5 godina, 4 mjeseci #8549
|
Sretna Nova 2007. godina ! :nerd:
Tražim izgubljenog prijatelja www.a-free-guestbook.com/guestbook.php?username=valterbranisa |
|
|
Re: Fildzan viska prije 1 godinu #12127
|
Zahtjev za ukidanje PDV-a i provizije za pozive na humanitarne telefonske brojeve u BiH
Zbog teške ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini bolesne osobe, a najčešće roditelji teško oboljele djece, su prisiljeni organizovati razne humanitarne akcije u kojima prikupljaju novac za njihovo liječenje. Jedna od najpopularnijih i najefikasnijih humanitarnih akcija je prikupljanje novca putem humanitarnih telefona preko kojih obični građani, često i oni teškog imovinskog stanja, pozivom na određeni telefonski broj doniraju 1-3 KM za liječenje neke osobe. Ubijen jer nije pucao u komšije Priče o ratu u BiH uglavnom se vezuju za ratne zločine i patnje kojima su bili izloženi, uglavnom civili, pri čemu se riejtko govori o ljudima koji su u tom vremenu zla smogli snage i hrabrosti da odbiju naređenje i u smrt pošalju nevine ljude. Odluka da ostanu časni i čistih ruku, neke od njih, nažalost, stajala je života. I to nije sve. Zbog takvog postupka i 18 godina nakon rata. ispaštaju njihove porodice. Hrvatski časnik spasio Srbe u "Oluji" Prvostupanjska presuda generalima Anti Gotovni i Mladenu Markaču za ratne zločine u “Oluji” i poslije nje izvukla je od zaborava i jednu humanu priču o hrvatskom časniku koji je spasio od “postolujnih” lešinara i pljačkaša četranaestero starijih Srba nedaleko Kistanja. "Dani Sarajeva" u Beogradu od 1. do 7. maja Kulturna manifestacija "Dani Sarajeva" bit će održana od 1. do 7. maja u Beogradu, gdje će publika moći da uživa u raznovrsnom pozorišnom i muzičkom programu, a festival će otvoriti kantautorka Jadranka Stojaković koncertom u Domu sindikata. Kompletne članke možete pročitati na sljedećem linku: www.fildzanviska.ba/clanak_552.htm |
|
|
Re: Fildzan viska prije 1 godinu #12128
|
Zahtjev za ukidanje PDV-a i provizije za pozive na humanitarne telefonske brojeve u BiH
Zbog teške ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini bolesne osobe, a najčešće roditelji teško oboljele djece, su prisiljeni organizovati razne humanitarne akcije u kojima prikupljaju novac za njihovo liječenje. Jedna od najpopularnijih i najefikasnijih humanitarnih akcija je prikupljanje novca putem humanitarnih telefona preko kojih obični građani, često i oni teškog imovinskog stanja, pozivom na određeni telefonski broj doniraju 1-3 KM za liječenje neke osobe. Želimo da živimo zajedno u BiH U organizaciji Međureligijskog vijeća u BiH i Fondacije Konrad Adenauer, u Sarajevu su održani dvodnevni susreti mladih teologa, studenata četiri teološka fakulteta u BiH. Studenti su u Sarajevu obišli nekoliko vjerskih objekata u samom srcu grada - Katolički bogoslovski fakultet, Staru pravoslavnu crkvu , Muzej ikona, Crkvu svetog Ćirila i Metoda, Franjevačku teologiju, Begovu džamiju i Aškenasku sinagogu. Od male Europe nije ostalo mnogo Bosanskohercegovački gradić Prnjavor desetljećima je poznat i pod nadimkom Mala Europa. Velik broj pripadnika nacionalnih manjina koji su naselili Prnjavor i danas žive u ovom gradu, ali u znatno manjem broju. Najbrojnija nacionalna manjina u Prnjavoru su Ukrajnici. U ovaj grad su se doselili prije stotinjak godina i donijeli svoje običaje, kulturu i jezik koje baštine i danas. Neka vide oni koji siju sukobe i podjele da postoje ljudi koji drukčije promišljaju Predsjednici HKD-a “Napredak” dr. Franjo Topić, BZK “Preporod” dr. Senadin Lavić, SPKD-a “Prosvjeta” Mišo Krunić i izvršni direktor JKPH “Benevolencija” Boris Kožemjakin najavili su nekoliko zajedničkih projekata u glavnome gradu BiH, ali i po cijeloj državi. Oni žele u ovim teškim, kriznim vremenima za BiH dati doprinos uspostavi dijaloga, tolerancije i dokazati da se u BiH mora i može živjeti zajedno, a da se pri tome sačuva osobni identitet svakoga pojedinca i naroda uz poštivanje “onoga drugoga”. Kompletne članke možete pročitati na sljedećem linku: www.fildzanviska.ba/clanak_553.htm |
|
|
Vrijeme za pravljenje stranice: 0.70 sekundi

Kontakt: