Općinski načelnik donio je Odlukuo realizaciji odgojno-obrazovnog procesa u drugom polugodištu u školskoj 2021/22. godini.

Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu će biti prolongiran. U Zenici je danas održana sjednica Kriznog štaba ZDK na kojoj je odlučeno da se predloži Vladi Zeničko-dobojskog kantona da donese odluku o produženju zimskog raspusta za 7 dana.

Faris Fejzić pritekao u pomoć povrijeđenom Kerimu Alajbegoviću, kada je vepar i na njega nasrnuo.

Tradicionalni nedjeljni lov za žepačke lovce Lovačkog društva "Orlovik" Žepče danas se pretvorio u košmar.

Hašimotov tireoiditis je autoimuno i upalno  oboljenje štitnjače kojeg karakteriše pojava antitijela koja napadaju tkivo štitnjače i uništavaju ga. Posljedica je postepeno propadanje štitnjače što dovodi do sve manje sinteze hormona i pojava hipotireoze.  Zvuči paradoksalno ali se sa sigurnošću zna da je za nastanak antitijela koja napadaju štitnjaču odgovoran prevelik  unos joda. Broj oboljelih od Hašimotovog tireoiditisa od početka jodiranja soli porastao je za čak 150 puta. Nije samo jodirana sol i njeno neumjereno korištenje odgovorna za suvišak joda u organizmu.

Savez udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Ze-Do kantona je upravo završio projekt pod nazivom „Poticaj dragovoljcima i veteranima HVO-a u Zeničko-dobojskom kantonu/županiji“. Projektom je obuhvaćeno 14 članova ove populacije iz Maglaja, Vareša, Usore, Tešnja, Zavidovića, Zenice i Žepča.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na prijedlog Kriznog štaba (KŠ) Ministarstva zdravstva usvojila je nove epidemiološke mjere s rokom važenja od 14 dana, počevši od sutra, 14. januara.

Ministar za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona Nebojša Nikolić potpisao je u Sarajevu sporazum o produženju primjene Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH u ovom kantonu na period od dvije godine.

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 11.01.2022. (utorak) zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima bez električne energije biti sljedeća područja ZE-DO kantona:

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području općine Žepče, Služba za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče izdala je uputstvo osnovnim i srednjim školama s područja općine o početku nastavnog procesa u drugom polugodištu školske 2021./2022.

U mjestu Želeća kod Žepča na magistralnom putu M-17 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo.

Težak udes dogodio se jutros oko 11 sati u mjestu Ograjina kod Žepča, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK. Vozač teretnog vozila zabio se u stijenu. Tom prilikom je zadobio povrede.

Stranica 1 od 659