Projektom "II Književnoumjetnički susreti" koji finansira Federalno ministarstvo kulture i sporta, u subotu 22.04.2017. godine u Gradskoj kavani u Žepču, JU Opća biblioteka Žepče, na čelu sa direktoricom Sabinom Maličbegović, ponovo je pozitivno iznenadila sve Žepčanke i Žepčake organizacijom i realizacijom istoimene manifestacije.

U okviru programa žepačkoj publici su se predstavili pjesnikinja i slikarica Amina Buljubašić iz Zenice, inače rođena u Zavidovićima, akademski slikar Saša Zečević iz Žepča, KUD „Slovo o Žepču“ i ansambl „Bosnia folk“ iz Zenice.

Predstavljanjem kulturne baštine naroda Bosne i Hercegovine kroz muziku, u predivnom ambijentu Doma kulture, dva potpuno različita stilska izraza, koji su u ovoj večeri našli traženu nit povezanosti, što je i bila zamisao direktorice Sabine i njenog tima, u čemu su potpuno uspjeli, bilo je svojevrsna kulturna poslatica subotnje večeri.

Ovo je bio veoma hrabar kulturni iskorak u vremenu kada kultura u svim svojim granama trpi besparicu i nerazumijevanje u kojem je JU „Opća biblioteka“ Žepče iznašla način, radeći veoma izazovne projekte kako bi se kultura približila njenim konzumentima, a koji je trebaju više nego ikad.

U nastavku pogledajte mali dio atmosfere u fotogaleriji koju smo pripremili za vas.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba