Bošnjačka zajednica kulture „Preporod„ Žepče ovogodišnju manifestaciju  „Dani šejha Abdulvehab Ilhamije Žepčaka„ svečano će otvoriti u petak 05.05.2017. godine javnom tribinom „Dvije stotine godina Ilhamije među Bošnjacima„. Gost predavač će biti književnik-publicista mr.sc. Fatmir Alispahić.

Ceremonija svečanog otvaranja i javna tribina će se održati u sali Općinskog vijeća Žepče ( zgrada Doma kulture ) sa početkom u  18,00 sati.

Ovogodišnja manifestacija posvećena velikom alimu i učenjaku Abdulvehab Ilhamiji Žepčaku, a bit će održana u periodu od 05. do 19.maja i ponudit će brojne kulturne sadržaje. Pored javne tribine u sklopu programa održat će se i promocije knjiga „Majka„ autorice Fikrete Karić i „U potrazi za istinom o sebi„ autora Elharina Selimovića. Ovom prilikom premjerno će biti prikazan dokumentarni film autora Avde Huseinovića „Bošnjaci- genocid u kontinuitetu“, a bit će upriličena i prva samostalna likovna izložba autorice Jasmine Mehić.

Manifestacija će biti zatvorena Derviškim zirkom u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču u čijem programu će učestvovati derviši tekije Mesudijja Kaćuni.
Pozivaju se građani da svojim prisustvom uveličaju svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije „Dani šejha Abdulvehab Ilhamije Žepčaka„ kao i ostale kulturno-vjerske sadržaje koji će biti održani u sklopu Manifestacije.


Pokrovitelj Manifestacije;
-Federalno ministarstvo kulture i sporta
-Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO Kantona
-Općina Žepče
-BH Telecom d.d Sarajevo Direkcija Zenica,

Medijski pokrovitelji; Radio Žepče, portal Zepce.ba
Tehnički suorganizator JU Dom kulture Žepče           

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba