Već petu godinu zaredom Udrženje „Spektar“ Žepčankama i Žepčacima donosi najljepše note i zvuke sevdaha. Tako je i sinoć, u utorak, 19.06.2018. godine, kino dvorana Doma kulture Žepče odzvanjala najljepšim sevdalinkama u izvedbi eminentnih imena bh muzičke scene.

Ovogodišnji koncert ujedno je bio i poklon sugrađanima u povodu Ramazanskog Bajrama. Publika je uživala u izvedbama Aldijane Tuzlak, Azre Malkić, Nihada Volodera, Raffida Subašića i našeg Žepčaka Ašira Mehmedovića, a u pratnji prve harmonike BiH Harisa Kaltaka i orkestra Almira Ake Hukelića, najpoznatijeg bh. instrumentaliste i prve gitare BiH.

Kao i prethodnih godina „Spektar“ je dokazao da u Žepču još uvijek živi sevdah i da će se nanovo vraćati dok god je mladih entuzijasta koji neće dozvoliti da ova vrsta umjetnosti padne na margine društva.

Glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić, u svom obraćanju je istaknuo da tamo gdje stanuje ljubav, mržnja nema prostora, tako da je sevdah ove noći punio grudi svih prisutnih i u njima širio ljubav.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Općine Žepče, Ministarstva za nauku, kulturu i sport ZDK i Medžlisa islamske zajednice Žepče i BH Telecoma - Direkcije Zenica,  kao i uz pomoć brojnih sponzora. Tradicionalno i ove godine su naši sugrađani mogli uživati uz kafu iz zlatne Vispakove džezve i uz tople osmjehe dobrodošlice članica KUD „Slovo o Žepču“.

Za spektakularnu scenografiju, kao i prethodnih godina, pobrinuli su se žepački umjetnici Suada i Eso Maglić, kao i Semin Smajlović koji je ujedno bio i voditelj programa.

Medijski pokrovitelji koncerta bili su portal Radio Žepče i Zepce.ba.

D.S

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba