Sinoć je u Žepču na sportskom poligonu Osnovne škole Žepče finalnim utakmicama i uručenjem priznanja i nagrada završen 6. Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče. Po treći put, titulu najbolje ekipe ponijela je ekipa Globarice, savladavši ekipu Papratnice rezultatom 3:2.

Globarici je ovo, ujedno, i peto finale Malonogometnog turnira MZ.

Nakon ujednačene borbe, sa blagom nadmoći Globarice, prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, a na samom početku drugog poluvremena Papratnica postiže gol za 2:1. Moglo bi se reći da je u drugom poluvremenu Papratnica preuzela nadmoć, ali ipak nakon izjednačenja na 2:2, Globarica u samom finišu postiže pobednički gol i postaje pobjednik 6. Malonogometnog turnira mjesnih zajednica općine Žepče.

Golove su postigli Nikola Matijević dva pogotka i Matej Matijević jedan za ekipu Globarice, dok su za Papratnicu golove postigli Kristijan Ivešić i Nikola Trogrlić.

U susretu za treće mjesto koji su igrale MZ Begov Han i Ljubna, nakon 40 minuta igre bilo je 3:3 pa smo po prvi puta gledali izvođenje penala u kojima je uspješnija bila Ljubna pa je na konačan rezultat bio 6:4 za Ljubnu.

Najbolji strijelac turnira je sa 9 pogodaka je Robert Ivešić iz Papratnice, najbolji igrač je Vlado Lučić iz MZ Globarica, dok je najbolji golman Venes Huskić iz Begovog Hana.

Priznanje za najmlađeg sudionika finalne večeri dobio je Nikola Udovičić iz MZ Ljubna.

U poluvremenu utakmice za treće mjesto nastupio je Nikola Križanović, prvi žepački beatboxer.

U humanitarnoj akciji za pomoć Niki Zrno u toku finalne večeri prikupljeno je 1511 KM, što sa prethodnim prilozima iznosi ukupno 3833KM.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba