Odbor za međureligijsku saradnju Žepče na čelu sa predsjedavateljem vlč. Predragom Stojčevićem, te ostalim članovima Odbora, a u saradnji sa Srednjom mješovitom školom Žepče i Ženskim odbojkaškim klubom Žepče organizovalo je II Memorijalni turnir u odbojci „Monika Antolović“. Turnir je održan IN MEMORIAM tragično stradalih Monike Antolović, koja je bila učenica SMŠ Žepče i članica ŽOK Žepče i bivših učenika, Olivera Hrkača i Nevene Mijić.

Takmičarski dio II Memorijalnog turnira u odbojci „Monika Antolović“ je organizovan u dva dana. Prvi dan utakmice su igrali srednje škole: SMŠ Žepče, KŠC „Don Bosco“, MSŠ Zavidovići i Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj.

Prva utakmica igrana je između SMŠ Žepče i MSŠ Zavidovići, pobjednik ove utakmice bila je SMŠ Žepče, rezultatom 2:0.

Drugu utakmicu su igrale KŠC „Don Bosco“ i Gimnazije „Edhem Mulabdić“, ekipa Gimnazije pobjedila je rezultatom 2:0.

KŠC „Don Bosco“  i MSŠ „Zavidoviće“ su igrale polufinalnu utakmicu. Ekipa MSŠ „Zavidoviće“ je došla do pobjede i tako osvojila treće mjesto na turniru.

Finalna utakmica igrana je između SMŠ „Žepče“ i Gimnazije „Edhem Mulabdić“. Bolje u ovoj utakmici bile su odbojkašice iz Gimnazije osvojivši prvo mjesto na turniru rezultatom 2:1, dok je drugo mjesto osvojila domaća ekipa, SMŠ Žepče.

Drugi dan takmičenje je održano između klubova:  ŽOK „Žepče“, ŽOK „Zavidovići“, ŽOK „Maglaj“ i ŽOK „Čelik“ Zenica.
ŽOK Žepče i ŽOK Zavidovići otvorili su drugi dan takmičenja. Utakmica je završena  rezultatom 2:0 u korist ekipe ŽOK Žepče.
Druga utakmica je igrana između OK Čelik-R i OK Maglaj, pobjednička ekipa bila OK Maglaj.
Utakmicu za III mjesto igrale su ekipe OK Čelik-R i ŽOK Zavidovići, pobjedu je odnijela ekipa OK Čelik-R rezultatom 2:0.

Finalnu utakmicu drugog dana takmičenja igrale su ekipe ŽOK Žepče i OK Maglaj, utakmica je završen nakon tri seta u korist OK Maglaj rezultatom 2:1. ŽOK Žepče bio je drugoplasiran.

Ovogodišnji pobjednici II Memorijalnog turnira u odbojci „Monika Antolović“ bili su:  Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i OK Maglaj.

Pored roditelja, rodbine i prijatelja stradalih, otvorenju II Memorijalng turnira u odbojci „Monika Antolović“ prisustvovali su: predsjedavajući Odbora za međureligijsku saradnju vlč. Predrag Stojčević, protojerej o. Zoran Živković, glavni imam MIZ Žepče Izet ef. Efendić, ministar ZE-DO kantona za nauku, obrazovanje, kulturu i sport Mensur Sinanović, predsjedavajući OV Muhamed Jusufović, pomoćnik Općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, direktor GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“ Pero Zekić, direktor SMŠ Žepče Zijah Maličbegović, pomoćnica direktora SMŠ Žepče Asima Nalić, predstavnik Misije OSCE-a BiH u Maglaju Alen Ćosić, sekretari OMS-a Žepče te profesori Tjelesnog i zdravstvenog odgoja SMŠ Žepče.
Nakon završetka turnira uprilčena je prigodna zakuska za takmičare i posjetitelje turnira.

Ovim Memorijalnim turnirom željeli smo sjetiti se Monike, Nevene i Olivera, te potaknuti mlade na savjesnu vožnju, razvijanje tolerancije u sportskom duhu, kao i prevazilaženje bojazni od drugačijeg, netrpeljivosti i nerazumijevanje.

Pkrovitelj Memorijalnog turnira bila je Misija OSCE-a u BiH.
Suorganizatori su: MRV BiH (Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini), CRS (Catholic Relief Service) i Općina Žepče, općinski načelnik Mato Zovko.
Tehnički suorganizatori događaja su SMŠ Žepče i GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“, medijski pokrovitelji su Radio Žepče, Postaja Žepče i web portal Žepče.ba.
Sponzori turnira su pekare „Kristal“ i „Mapek“ kao i Zovko osiguranje.

(Anesa Džinić / Zepce.Ba)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba