U organizaciji Biciklističkog kluba Pedala iz Žepča, te uz svesrdnu pomoć Općinskog načelnika Mate Zovke, policijskih uprava Žepče i Zavidovići, kao i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, ovog vikenda će se u Žepču održati međunarodna biciklistička utrka.

Nekoliko timova iz regiona je već stupilo u kontakt sa organizatorima, a postoje naznake da će učešće uzeti i biciklisti iz Austrije.

Ovaj nesvakidašnji događaj će se u našem gradu održati u nedjelju, a start utrke je planiran oko 12,00 sati. Takmičari će voziti cestom do Zavidovića, te se preko mjesta Dubravica, Osova i Radovlje vraćati prema Žepču. Najjače kategorije će voziti 4 kruga, dok će najmlađi i najstariji voziti manji broj krugova.

U ovom, drugom kolu Premijer lige BiH, boje našeg kluba "Pedala" branit će Beća, Zahirović, Širić i Derlić.

-"Ovom prilikom obavještavamo i molimo građane za toleranciju i strpljenje prilikom trajanja utrke, te da svako prema svojim mogućnostima pomogne pripadnicima policije i našem moto klubu "United" koji su zajedno zaduženi za osiguranje ovog lijepog sportskog događaja" - poručili su organizatori utrke.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba