U posljednjoj domaćoj ligaškoj utakmici, u okviru 25. kola Druge lige FBiH grupe Centar, Žepče je ugostilo sjajnu ekipu NK Famos.Utakmica je završena rezultatom 2:3, a strijelci za našu ekipu bili su Selimović u 30. minuti za 1-1 i Martinović u 84. za 2-3.

Gosti su u Žepče stigli kao drugoplasirana ekipa prvenstva sa 18 bodova više od Žepča. U posljednjih pet kola upisali su tri pobjede i dva poraza, s tim da su na posljednjih pet gostovanja upisali dvije pobjede, jedan remi i dva poraza.

Žepče se nalazi u sličnoj formi. U posljednjih pet kola upisane su dvije pobjede i tri poraza dok je domaći učinak četiri pobjede i jedan remi uz fascinantnu gol razliku 17:6, što je skoro pet golova po utakmici.

Prvi susret ova dva protivnika završio je pobjedom Famosa, a subotnjom utakmicom nogometaši Žepča su se oprostili od domaće publike. Nakon Famosa slijedi još gostovanje Natronu u Maglaju, te kraj ligaške sezone, ali i nastavak takmičenja u Kupu ZDK u kojem će u srijedu, u okviru četvrfinala, Žepče ugostiti Krivaju.

(1 Glasaj)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba