Aktuelni trener golmana U-19 reprezentacije BiH Goran Brašnić, koji je u Žepču prije par godina pokrenuo i školu za golmane, što je kasnije preraslo u NK Don Bosco koji se natječe u ligama Zeničko-dobojskog kantona, novi je trener golmana NK „Čelika“.

Dosadašnji trener Nijaz Hrustanović je tražio novi ugovor, a to se nije svidjelo predsjedniku kluba Jasminu Memiševiću koji je Hrustanovića razriješio dužnosti, tako da su posljednja tri treninga golmani radili samostalno bez nadzora trenera. Kako nema mnogo vremena do početka prvenstva, te se mora kompletirati stručni štab, klub je pronašao novo rješenje kada je u pitanju pozicija trenera čuvara mreže.

Novi trener golmana Čelika je Goran Brašnić 44-godišnjak rođen u Gradačcu. Ovaj bivši golman Troglava, Žepča, Intera, Segeste i Song Lama iz Vijetnama nastupao je i za A-reprezentaciju BiH za koju je igrao u devet utakmica.

Tako će Stručni štab Čelika u narednoj sezoni izgledati ovako: Kemal Hafizović šef stručnog štaba, Asim Hrnjić prvi pomoćnik, te Goran Brašnić, trener zadužen za golmane.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba