Jučer, 1. oktobra 2017. godine u Žepču održana je Osnivačka Skupština karate saveza ZE-DO kantona kojoj su prisustvovali predstavnici 13 klubova sa pravom glasa i to: KK „Viktorija” Žepče, KK „Tešanj” Tešanj, KBY „KYUSHO” Zenica, KK „Alfa“ Zenica, KK „Perfekt“ Zenica, KK „Doboj-Jug“ Doboj Jug, KK „Usora“ Usora, KK „Mersad Kurtalić“ Zavidovići, KK „Niko“ Zenica, KK „Unija“ Tešanj, KK „Internacional“ Zenica, KK „Empi“ Maglaj i KK „Gazija“ Žepče.

Za sve ostale klubove sa područja ZE-DO kantona koji nisu prisustvovali Osnivačkoj Skupštini, ostavljena je mogućnost priključenja savezu. Vrijedi istaći da je naš kanton zadnji u Federaciji BiH koji je formirao Kantonalni savez, te da su u drugim kantona odavno završene aktivnosti oko formiranja Karate saveza.

Za predsjednika Skupštine izabran je Anto Jurašić. U Upravni odbor izabrani su Arnel Kalušić (predsjednik UO), Franc Jakić, Luka Šimunović, Irma Fetić i Ismir Salkičević. Sekretar saveza je Dževad Begić.

Aktivnosti oko registracije, izrade akata i prateće dokumentacije rješavat će se u hodu. Ovaj korak trebao bi biti samo zaokruživanje plodnog i uspješnog rada klubova koji egzistiraju u okviru kantona.

(Zenicablog)

(1 Glasaj)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba