Uz pomoć Općine Žepče, policijskih uprava Žepče, Zavidovići i Maglaj, Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, Moto-kluba United i naših vrijednih biciklista iz Žepča, Zavidovića i Maglaja, u nedjelju 6.5.2018. godine u organizaciji BK "Pedala" Žepče održana 2. Međunarodna biciklistička utrka Žepče i 3. ovosezonska utrka Premijer lige BiH u kojoj su pored domaćih vozača učestvovali i takmičari iz zemalja regiona.

Učestvovalo je oko 70 vozača u svim kategorijama, a kao najbolji u sveukupnom plasmanu, utrku je završio Žepčak Ivan Širić  koji trenutno vozi za BK Mostar.

Za BK Pedala Žepče nastupilo je pet vozača: Beća Kerim, Hadžavdić Adi, Mujanović Eldin, Božić Jelenko i Šarić Eldin.

-„Zbog tehničkih nepravilnosti, naših nekoliko grešaka kao i zbog teškog pada našeg najjačeg vozača Šarića, ovaj put smo se morali zadovoljiti samo jednom medaljom koju je ponovo osvojio naš master Eldin Mujanović“, kazao je Adnan Derlić predsjednik BK „Pedala“ Žepče.

Na kraju utrke, titulu najboljih ponijeli su:

Generalni plasman - Elite:
1. Ivan Širić
2. Dušan Veselinović
3. Đulaga Trejić

Kadeti:
1. Siniša Lukić
2. Enes Subašić
3. Osman Čorić

Master A:
1. Miroslav Lakić
2. Denis Kadirić
3. Eldin Mujanović

Master B:
1. Toni Odak
2. Dragoslav Radovanović
3. Elvir Omerović

Master C:
1. Ernest Čeke
2. Sead Smajić
3. Jasmin mujkić

Organizatori su za pobjednike u svim kategorijama obezbijedili medalje i poklone, dok su ukupni pobjednici osvojili i novčane nagrade.

Utrka je trajala više od 3 sata, a takmičari su vozili rutu dugu oko 120 km. Na samom cilju, došlo je do pada dvojice biciklista, što ih u konačnici nije spriječilo da ipak završe utrku. Više pogledajte u našoj fotogaleriji.

(3 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba