Prikazuje članke prema oznakama: Rafting

Iako im vremenski uvjeti nisu baš išli na ruku, članovi rafting kluba iz Jajca, s rafterima iz osam bosanskohercegovačkih gradova, među kojima su i članovi Eko-rafting kluba Žepče, ipak su održali desetu po redu eko-regatu na Vrbasu.

srijeda, 25 Februar 2015 15:21

Osniva se Klub spasavalaca u Žepču

Klimatske promjene koje nam u posljednje vrijeme sve očitije pokazuju svoju ozbiljnu stranu pripremaju čovjeka i na onu opasnu ćud prirode. Upravo u nepredviđenim i iznenadnim situacijama najpotrebniji su ljudi koji bez pogovora priskaču u pomoć. Tim povodom, grupa već iskusnih spasavalaca iz Žepča pokrenula je inicijativu za osnivanje i registraciju jednog takvog kluba, a u svoje redove pozivaju i sve ostale zainteresirane.

Eko-rafting klub "Žepče" pokreće akciju nabavke čamca za 9 odoba. U vrijeme poplava, 15. i 16.05.2014. godine, Eko-rafting klub "Žepče" je stavio na raspolaganje svoju opremu i ljudstvo u cilju spašavanja ugroženih u Žepču.

Iz EKO-RAFTING kluba Žepče obavještavaju sve zainteresovane da će klub zajedno sa mjesnom zajednicom Preko organizovati čišćenje obala rijeke Bosne u cilju proljetnog uređenja grada.