Prikazuje članke prema oznakama: Ribolov

U povodu obiljažavanja 14. Oktobra - Dana općine Žepče, u nedjelju 13. oktobra 2019. godine u organizaciji UGSR "Bosna" Žepče održan je tradicionalni "Međunarodni ribolovni KUP Žepča" u ulovu ribe udicom na plovak.

Proteklog vikenda je u Žepču, u organizaciji UGSR "Bosna" Žepče i SRS BiH, u okviru Prve lige SRS BiH za seniore, održano Državno ekipno prvenstvo u ulovu ribe udicom na plovak.

Jučer, u subotu 13.10.2018. godine u okviru svečanosti obilježavanja Dana općine Žepče i 560. godišnjice prvog poznatog pisanog pomena Žepča, u organizaciji UGSR-a "Bosna" Žepče održan je, sada već tradicionalni, 13. po redu, "KUP Žepča u ulovu ribe udicom na plovak". Na ovom prestižnom bosanskohercegovačkom takmičenju u ulovu ribe udicom na plovak nastupila je 21 ekipa sa preko 60 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

Protekle sedmice u Zenici je održana sjednica Upravnog odbora Saveza sportsko-ribolovnih društava ZE-DO kantona. U veoma konstruktivnoj i prijatnoj tamosferi prisutnih članova na sjednici su donešene sljedeće odluke:

U nedjelju, 22.01.2017. godine u Domu kulture Žepče, održana je redovna Izborna skupština U.G. SR Bosna - Žepče na kojoj je izabrano novo rukovodstvo udruženja. Nakon puna 2 mandata i jednog tehničkog, u trajanju 10 godina predsjedavanja Nedžada Hodžića, na Skupštini je izabran novi predsjednik, kao i ostala tijela U.G. SR Bosna - Žepče.

U organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Zeničko-dobojskog kantona i domaćina UGSR “Bistro” Zenica u nedjelju je na rijeci Bosni, ribolovna staza Drivuša (Zenica), u veoma teškim uslovima za ribolov – održan tradicionalni Kup SSRD Zeničko-dobojskog kantona u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak”.

Dana 31.07.2016 godine na ribolovnoj stazi "Jezero Mrkotić" u Mrkotiću, općina Tešanj, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca "Blinker" Kalošević-Tešanj održano je sportsko ribolovno takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak, tradicionalni sedmi po redu Memorijalni KUP Mustafa Mević - Pućo.

U nedjelju, 25. oktobra, na rijeci Bosni u Žepču je održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. Organizator ovog tradicionalnog takmičenja je Sportsko ribolovno društvo “Bosna” iz Žepča. Na takmičenju je učestvovalo 20 ekipa iz ribolovnih udruženja sa prostora Bosne i Hercegovine, te i gosti iz Hrvatske.

U skladu sa takmičarskom komisijom SRS BIH za 2015. godinu, komesar/sekretar takmičenja Zijad Sinanović poziva sve takmičare invalide koji su učestvovali na takmičenju 1. i 2. kola lige invalida u Gradišci , da uzmu učešće na takmičenju 3. i 4. kola lige invalida koja će se održati dana 5. i 6.09. 2015. godine ( subota i nedelja ) na rijeci Bosni u Žepču.

Za 35. Svjetsko prvenstvo u „mušičarenju“ koje će ove godine biti održano u Jajcu, Ključu, Donjem Vakufu, Šipovu i Ribniku već su se prijavile reprezentacije iz Norveške, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Malte, Finske, Češke, Luksemburga, Kanade, Portugala, Novog Zelanda i Španije – saopšteno je na vanrednoj Skupštini ribolovaca koja je 21. marta održana u Žepču.

Stranica 1 od 2