Veliki broj spasilaca učestvuje u današnjoj potrazi za Esadom Omersoftićem, a među njima su i Toni Matijević i Ivan Šupuković, članovi KKK ''550'' iz Žepča. Žepački kajakaši uključili su se samoinicijativno u današnju potragu kako bi u saradnji sa FUCZ pomogli u skladu s njihovim mogućnostima.

- "Priključili smo se potrazi samoinicijativno da pmognemo onoliko koliko možemo. Nadam se da ćemo pomoći da se tijelo pronađe u saradnji sa FUCZ. Oni su nam dali određene upute, te nam odredili dionicu koju trebamo pretražiti. Mi smo danas ovdje sa dva kajaka za divlje vode, oni su malo specifični, za razliku od rafting čamaca s njima je dosta lakše manevrisati i pregledati svaki zanimljiv dio rijeke. Rafting čamce voda nosi, rijeka je brza. Pripadnici FUCZ dali su nam zadatak da pregledamo i desnu i lijevu obalu rijeke od mjesta nezgode do Poljica" - rekao je Ivan Šupuković.

Podsjećamo, na terenu od Maglaja do Doboja danas je u toku opsežna potraga gdje više od 80 spasilaca traga za Omersoftićem.

Direktor FUCZ Fahrudin Solak ranije je u razgovoru za portal Maglajinfo.com kazao da će pripadnici FUCZ uraditi sve što mogu kako bi pronašli tijelo mladića.

(maglajinfo.com)
                                                                                                                                                                                    
                               

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba