I danas su članovi Kajak-kanu kluba "550" Žepče Frano Šupuković, Toni Matijević i Ivan Šupuković, sa kolelegom Nihadom Efendićem iz KKK Maglaj, učestvovali u potrazi za Esadom Omersoftićem koji je automobilom sletio u rijeku Bosnu.

-"Pregledali smo teren od mjesta nesreće do Doboja. Sutra nastavljamo dalje." - rekao nam je Ivan Šupuković.

Potraga se realizuje na području od Maglaja do Doboja, a vrše je Pripadnici Fedralne uprave civilne zaštite i druge spasilačke ekipe, pripadnici MUP-a ZDK kao i brojni volonteri.

Roniocima Federalne uprave civilne zaštite danas su se pridružili i ronioci Interventne spasilačke službe GSS u BiH iz Mostara, koji su pretraživali dvije kritične tačke za koje se sumnja da bi se tijelo moglo tu nalaziti, a riječ je o lokacijama Hadžijin vir i Marsovac, kao područja gdje su se u ranijem periodu pronalazili utopljenici. Prema riječima Majde Kovač, glasnogovornice Federalne uprave civilne zaštite, podršku timovima pružaju i medicinski timovi FUCZ a u potragu su se osim vatrogasaca i policije koji su svakodnevno na terenu uključili i Općinska služba CZ Olovo koja pretražuje lijevu obalu rijeke Bosne od Poljica do Kamenoloma u Kosovi, SRK Bosna iz Zenice čiji će članovi pretraživati desnom obalom od Poljica prema Ševarlijama.

Zbog miniranosti terena desne strane obale od Parnice prema Moševcu i Ševarlijama nije se pretraživalo sa obale nego isključivo sa čamcima. Svoj doprinos je danas dala i ekipa maglaj.net portala koja je na nekoliko lokacija pružala podršku iz zraka, snimajući dronom.

U potrazi već danima učestvuju i članovi porodice i brojni građani. Mole se svi građani, u slučaju da uoče tijelo, da odmah kontaktiraju neki od brojeva, 122 (Civilna zaštita), 123 (Vatrogasna služba) ili na broj Operativnog centra FUCZ 033 767 530.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba