U sklopu projekta „Klik za zdravlje“ u utorak 10.05. održana je druga radionica za učenike prvih i drugih razreda Srednje mješovite škole „Žepče“ u Žepču na temu ovisnosti. Radionicu je održao vršnjački edukator Tomislav Knežević.

Nakon što je napravljena poveznica prve radionice „Slobodno vrijeme“ i ove radionice, mladi su upoznati s konceptima zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i ovisnosti. Potom su podijeljeni po grupama učenici radili na teme ovisnosti koje su bile predviđene obraditi tijekom ove radionice (ovisnost o cigaretama, drogama, alkoholu i kocki).

Nakon grupnog rada, svaka grupa je ostalima izložila ono o čemu su raspravljali tijekom svoga zadatka; ono što su općenito znali o ovisnostima, ali i eventualna vlastita iskustva. U interaktivnom radu, edukator je također mlade upoznao s dodatnim činjenicama o obrađivanim ovisnostima koje su oni izostavili, ili im nisu bile poznate.

Radionica je uz igricu privedena kraju te je najavljena naredna, ujedno i posljednja, radionica u ovome projektu, na temu ovisnosti o internetu.

Tomislav Knežević

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba