Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" Žepče ovogodišnju manifestaciju "Dani šejha Abdulvehab Ilhamije Žepčaka" svečano će otvoriti u petak 04.05.2018. godine naučnim skupom "ABDULVEHAB ILHAMIJA ŽEPČAK-ŽIVOT I DJELO".

Ceremonija svečanog otvaranja i naučni skup će se održati u sali Doma kulture sa početkom u 10,00 sati.

Ovogodišnja manifestacija posvećena velikom alimu i učenjaku Abdulvehab Ilhamiji Žepčaku u periodu od 05. do 11. maja ponudit će brojne kulturne i vjerske sadržaje.

Pored naučnog skupa u sklopu programa održat će se i promocije knjige "MOJA DOMOVINA" autora Safeta Derviševića, te promocija „ILHAMIJNOG ILMIHALA“. Održat će i KONCERT SJEĆANJa u izvedbi Hora Kasiopeja, Hora Srednje muzičke škole i Orkestra muzičara Zenice. Ulaz na koncert za sve posjetioce je besplatan.

Manifestacija će biti zatvorena  Derviškim zirkom u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču u čijem programu će učestvovati derviši tekije Mesudijja Kaćuni.

Pozivaju se građani da svojim prisustvom uveličaju NAUČN I SKUP i svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije "Dani šejha Abdulvehab Ilhamije Žepčaka", kao i ostale kulturno-vjerske sadržaje koji će biti održani u sklopu manifestacije.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba