Svečanim presijecanjem vrpce, danas je u Begovom Hanu otvorena školska dvorana, a svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti i društveno-političkog života FBiH i ZDK, Općine Žepče, te brojni direktori javnih ustanova sa područja općine Žepče i Maglaj, kao i predstavnici vjerskog života.

-„Izgradnja dvorane počela je 2012-te godine, a udruženim sredstvima Općine Žepče i Vlade ZDK utrošeno je oko 800.000,00 KM. Radilo se u fazama, a jednako tako su se i pribavljala sredstva, da bi danas dvorana zasjala punim sjajem. Dvorana je u potpunosti opremljena za sportske i kulturne aktivnosti, svim mjesnim zajednicama koje gravitiraju MZ Begov Han“, kazao je direktor OŠ Begov Han Nevres Memčić.

-„Meni kao općinskom načelniku nema ništa draže i radosnije nego kada otvarate objekte, bez obzira da li se radilo o školskim, gospodarskim, infrastrukturnim ili kulturnim, a posebno mi je drago kada to zajednički sve isplaniramo. Ja u ime Općine zahvaljujem Vladi ZDK, Ministarstvu, a također zahvaljujem i ranijem direktoru Adilu Gačiću kao i sadašnjem Nevresu Memčiću i svom kolegi i prijatelju Ćazimu Huskiću, koji smo sve ovo zajedno radili i evo i hvala Bogu završili, te im se zahvaljujem i na strpljenju“, kazao je u svom obraćanju općinski načelnik Mato Zovko.

Bivši direktor Adil Gačić nije krio emocije, jer je, kako kaže, i sam bio učenik te škole, njegova djeca također, a dugi niz godina je bio na čelu OŠ Begov Han, te ga ovaj dan posebno raduje i kao jednog od domaćina.
Kako kaže, ovo je već četvrti put da se službeno obraća žiteljima Begovog Hana, te tako ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi ZDK Mensur Sinanović ovom prilikom ističe da je sretan što je ovaj Projekat svečano i okončan.

-„Želja nam je da svoj djeci Ze-Do Kantona obezbijedimo jednake uslove za odrastanje, odgoj i obrazovanje, jer ulaganje u našu djecu je ulaganje u našu budućnost. Do sada je uloženo oko 8 stotina hiljada maraka, a u narednom periodu, dok smo još u aktualnoj vlasti, planiramo obezbijediti sredstva za novu kotlovnicu i dopunimo u sali potrebne sprave i rekvizite“, istakao je Sinanović.

Premijer ZDK Miralem Galijašević poželio je da ova dvorana bude mjesto sporta, veselja, te je ponovio da je ulaganje u obrazovanje najsigurnija investicija.

-„Do sada smo opredijelili oko 22 miliona maraka za obrazovne institucije i to govori dovoljno o našem opredjeljenju, a to je obrazovanje“, dodao je premijer ZDK.

Svečano presijecanje vrpce obavili su premijer ZDK Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Mensur Sinanović, općinski načelnik Mato Zovko i direktor SMŠ Žepče Adil Gačić.

Svečani dio programa nakon uručenja zahvalnica za zaslužne ustanove i pojedince upotpunili su učenici OŠ "Begov Han" i učenici i profesori GŠ "Katarina Kosača Kotromanić", područnog odjeljenja Begov Han.

Snimci: PRESS služba ZDK

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba