U organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju Žepče i Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, uz podršku CRS-a, te pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH, u Dnevnom centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču u protekla dva mjeseca realizovan je projekat „Sakralna glazba kao terapijski učinak“.

Glazba se koristi kao rehabilitacijsko sredstvo kod socijalnih, emotivnih, kognitivnih i tjelesnih poteškoća s kojima se susreću ranjive skupine društva.

Povodom završetka projekta, u petak 18.01.2019. godine, u prostorijama Glazbene škole održan je koncert učenika Glazbene škole i korisnika J.U. Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču.

Dojmovi profesora koji su sudjelovali u ovom projektu su odlični.

Profesorima Kristini Džambo, Slavenu Čoviću, Emiru Huseinagiću, Sanji Grabovac, Nerminu Suljiću, Branku Radošu i direktoru Peri Zekiću su dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

Djeca su pokazala zanimanje za glazbu, a plod toga je i ovaj zanimljivi koncert.

Kao i svi mi, i osobe sa posebnim potrebama osjećaju pozitivnu energiju glazbe, a kako je njima bilo na koncertu moglo se vidjeti i tokom njihovog nastupa.

Dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba