Ovaj put KUD "SLOVO O ŽEPČU" u saradnji sa vrtićem "Mumi" napravio je podjelu novogodišnjih paketića za djecu sa poteškoćama u razvoju.

U utorak, 29.12.2020. godine, predstavnici KUD-a "Slovo o Žepču" i vrtića "MUMI" posjetili su škole u Begovom Hanu, Željeznom Polju, te Dnevni centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Žepču. Tom prilikom su podjelili paketiće koje su članovi KUD-a i djeca vrtića pakovali, te stavljali porukice u iste.

-"Solidarnost sa drugim i drugačijim je jako važna za mlađe naraštaje i ovim gestom još jednom smo pokazali koliko su naši mlađi naraštaji velikodušni." - prokomentarisala je predsjednica KUD-a, Zemira Mujičić.

Važno je napomenuti da su par dana ranije podjelili paketiće u O.Š. FRA GRGA MARTIĆ u Ozimici. Ukupno je napravljeno 120 paketića za svu djecu sa poteškoćama u razvoju koja pohađaju nastavu, kao i Dnevni centar.

Iz "Slova o Žepču" se zahvaljuju koordinatorima za Begov Han Armini Tutnjić sa pedagozima, za Željezno Polje Emiru Muhiću, te za Ozimicu Emini Fejzić.

-"Veliko hvala voditeljici Dnevnog Centra Žepče Šemsi Gačić na gostoprimstvu, kao i štićenicima na pažnji koju su nam pokazali na poseban način." - poručili su iz KUD-a "Slovo o Žepču".

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba